Wereldberoemde brownies uit Sittard

Ze zijn altijd een hit tijdens onze demodagen en bij de workshops. De zelfgemaakte chocolade brownies of de variant met Oreo. Omdat ze tijdens de laatste workshops zo snel op waren, wil je ze vast thuis ook een keer maken. Hieronder delen we het recept.

brownies-uit-schinnen



Homemade brownies

 

Ingrediënten:

  • - 200 gram pure chocolade (in stukjes --> tip: smeltchocolade in druppels Rousseau)
  • - 100 gram roomboter
  • - 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • - ½ tl zout
  • - 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • - 160 gram zelfrijzend bakmeel
  • - (eventueel 1 rol oreo’s)

 

Overige benodigdheden:

  • - Rechthoekig bakblik (ca. 30 x 20 cm)
  • - Bakpapier
  • - Ketel en schaal voor au-bain-marie
  • - Spatel
  • - Beslagkom
  • - Mixer

ingredienten

 

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden (boven/onderwarmte). Breek zo nodig de chocolade in stukjes en verdeel in 2 x 100 gram. Bekleed het bakblik met het bakpapier.

 

Bereidingswijze:

Smelt 100 gram chocolade en de boter au-bain-marie. Let er op dat de schaal het water niet raakt. Roer af en toe door. Laat daarna even afkoelen.
Mix de eieren en het zout licht en schuimig. Voeg al kloppend deel voor deel de suiker toe.
Spatel (niet mixen!) nu afwisselend het chocolademengsel, het bakmeel en de stukjes chocolade door het eimengsel tot een egaal beslag. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Zet de vorm in het midden van de oven en bak ca. 40 minuten tot de bovenkant knapperig is en een beetje 'scheurt' aan de randen. De binnenkant mag zacht blijven. Laat de brownie in de vorm tot lauw afkoelen en haal hem uit de vorm. Snijd in 24 of 32 stukjes en dan SMULLEN maar!

 

Bakken:

Zelf bakken we de brownies 40 minuten op 170 graden. Iedere oven is echter anders. Gebruik daarom je ervaring met je eigen oven om de brownies goed te bakken. Brownies mogen vrij ‘nat’ zijn, het is immers geen cake!

 

Variant met oreo:

Maak het recept zoals hierboven. Schep de helft van het beslag in de vorm en beleg met 8 of 9 oreo’s. Schep de andere helft van het beslag hier overheen. Breek de overgebleven 5 oreo’s in stukjes en decoreer de brownie hiermee. Meer of minder oreo’s kan natuurlijk ook. Verleng de baktijd met 5 minuten.