Ontdek het favoriete product van... Sanne

In deze blogserie nemen we je mee in de creatieve wereld van de medewerkers van hobbyshop-online.nl. Vandaag deelt Sanne haar favoriete product met jou: de Tombow ABT Dual Brush Pennen. Lees verder om te ontdekken waarom dit product zo speciaal is en wat het voor jou kan betekenen!

 

Wie is Sanne?

Ik ben een van de eigenaren van hobbyshop-online.nl en sinds 2014 werkzaam in het bedrijf. Mijn werkzaamheden liggen binnen alle afdelingen van het bedrijf, maar ik houd mij voornamelijk bezig met nieuwe producten toevoegen aan de webshop, social media, de nieuwsbrief en het blog. Eén van mijn creatieve hobby's is brushlettering waarbij ik graag werk met de brushpennen van Tombow. Wil je meer weten over mij? Lees dan dit blog.


Sanne met de Tombow ABT Dual Brush Pennen
 

 

Wat is de Tombow ABT Dual Brush Pen?

De Tombow ABT Dual Brush Pen is een stift of marker met een penseelpunt. Door deze flexibele penseelpunt kun je zowel dunne als dikke lijnen maken en dat is weer superhandig voor het maken van brushletters. Brushlettering is eigenlijk een soort moderne kalligrafie, waarbij de regels niet zo streng worden toegepast. In de basis zijn alle lijnen die naar beneden gaan, dik en alle lijnen naar boven, dun. Een ander pluspunt van de Tombow ABT Dual Brush Pen is dat deze verkrijgbaar is in 108 geweldige kleuren. Ik ben zo'n geluksvogel dat ik de mooie opbergbox heb waar alle 108 kleuren in zitten. Alleen al ernaar kijken, maakt mij blij! Ook goed om te weten is dat de Tombow ABT Dual Brush Pen 2 punten heeft. Aan de ene kant een penseelpunt en aan de andere een fijn, rond stiftpuntje.

 

 

Ik werk ontzettend graag met de brushpennen van Tombow omdat ze van hoge kwaliteit zijn. De punten gaan lang mee (bij juist gebruik en glad papier) en ook heb ik nog niet meegemaakt dat er een brushpen leeg is gegaan. Terwijl ik ze toch al jaren heb en gebruik. De penseelpunt is ideaal voor het maken van brushletters en kan heel veel hebben. Je kunt gerust hard op de punt drukken, deze veert altijd weer netjes terug. Naast het maken van brushletters zijn de pennen ook heel goed te gebruiken als aquarelverf. Ze zijn watervermengbaar waardoor je er ook mee kunt schilderen. Echt een meerwaarde vind ik dat. Eén minpuntje dan: de kleuren zijn niet lichtecht. Na verloop van tijd zullen de kleuren dus vervagen onder invloed van licht. Maar omdat ik meestal in een boekje werk, is dat voor mij geen probleem.

 

Tips en gebruik

Maar hoe doe je dat dan, dat brushlettering? Zoals hierboven al benoemd, is de basis van brushlettering het maken van letters waarbij alle lijnen die naar beneden gaan, dik zijn en alle lijnen die naar boven gaan, dun. Dat ziet er zo uit:

 


Voorbeeld van brushlettering

 

Wil je echt leren brushletteren, dan is het een kwestie van oefenen. Schrijven, oefenen, proberen, herhalen totdat het een automatisme wordt. Net zoals je vroeger op school leerde schrijven, maar nu pas je een andere techniek toe en je schrijft met een brushpen in plaats van met een pen of potlood. Het beste gebruik je hiervoor glad papier. Er zijn verschillende boeken en cursussen waarin de technieken haarfijn worden uitgelegd. Zelf heb ik veel gehad aan de oefenschriften van Carla Kamphuis, maar die worden helaas niet meer herdrukt. Carla heeft wel onlangs een online cursus brushlettering gelanceerd, waarin je de fijne kneepjes van het brushletteren kunt leren.

 

Aanbevolen combinaties

Zoals je in het voorbeeld kunt zien, gebruik ik niet alléén maar brushpennen voor het brushletteren. Ik vind het namelijk ook mooi om met een watervaste fineliner een schaduwrandje te tekenen. En met een gelpen breng je mooie witte highlights aan waardoor je letters net wat meer van het papier springen. Ook het maken van spetters is een leuke techniek die je kunt toepassen met een penseel of waterbrush.

 

Tot slot

Bedankt voor het lezen over mijn favoriete product, de Tombow ABT Dual Brush Pen. Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan en ben je net zo enthousiast over dit product als ik. Kom gerust langs in ons inspiratiecentrum in Sittard of kijk op www.hobbyshop-online.nl om het zelf te ontdekken of om meer tips en advies te krijgen!

 

Heb je nog vragen of wil je laten weten wat jij vindt van de Tombow ABT Dual Brush Pen? Laat een reactie achter hieronder, ik hoor graag van je!

 

Groetjes, Sanne