Even voorstellen aan... Brenda

Maak kennis met de gezichten achter hobbyshop-online.nl! Wij hebben een heel fijn team dat ervoor zorgt dat jouw bestelling netjes wordt verzonden. In deze serie leer je ons iets beter kennen. Degene die zich vandaag aan je gaat voorstellen is Brenda. Hieronder vertelt ze iets meer over zichzelf.

 

Vertel kort iets over jezelf
 

Mijn naam is Brenda Poismans-Timmermans. Ik ben 38 jaar, gelukkig getrouwd en we zijn ouders van 2 dochters (Eline en Milou). Wij wonen in Landgraaf samen met onze hond, poes en 5 kippen. Op social media post ik onder de naam BrEM Creatieve Creaties, dit is een samenvoeging van de 1e letters van mijn naam met die van onze dochters.

 

Ik ben afgestudeerd als logopediste en audicien, maar ondertussen alweer een aantal jaren werkzaam bij Adelante Zorggroep als audiologieassistente (naast mijn werkzaamheden bij hobbyshop-online). Daarnaast ben ik al mijn hele leven creatief bezig. Van zelf armbandjes maken als tiener, tot haken, handlettering, brushlettering en ondertussen eigenlijk van alles wel wat. Naast creatief bezig zijn, kan ik ook genieten van wandelingen maken (het liefst in de bergen), klimmen, films kijken met ons gezin, spelletjes spelen (Dominion, Kolonisten van Catan en veel dobbelspelletjes worden hier met regelmaat gespeeld) en ga ik graag af en toe met mijn moeder naar musicals.

 

Functie binnen hobbyshop-online.nl

 

Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen als designer voor hobbyshop-online. Maar sinds een klein jaar ben ik ook een aantal uren per week actief in de klantenservice en marketing. Het kan dus zijn dat je wel eens een mail van mij ontvangen hebt, of met mij hebt gebeld. En soms kom je mij tegen in het inspiratiecentrum. Een aantal social-mediaberichten komen van mijn hand (onder andere de wekelijkse Tip van de Week #HSOtipvandeweek). Ook mijn designerwerk doe ik nog met veel plezier om jou te inspireren met de producten van onze webshop.


Wat is jouw grootste hobby?

 

Ik kan echt geen keuze maken voor maar 1 hobby, ik vind zoveel dingen leuk! Wel werk ik vaak in periodes met voorkeursproducten. Soms heb ik een tekenperiode, soms een mixed-media, of een haakperiode. Momenteel maak ik af en toe weer eens een armbandje. Maar het maken van kaartjes (met stempels, stencils en vooral veel glitters) is toch wel mijn meest favoriete bezigheid van alle tijden. Heerlijk om iemand blij te kunnen maken met een zelfgemaakt kaartje. 

 

Met welk product werk je het liefste?

 

Ik ben heel lang bezig geweest met de zoektocht naar mijn favoriete producten. Ik ben begonnen met de goedkope setjes, maar al snel kom je er dan toch achter dat kwaliteit wel degelijk bepalend is voor je resultaat. Dus ben ik beetje bij beetje gaan investeren in kwaliteitsproducten. En dan gewoon steeds 1 á 2 verschillende pennen/kleuren/spullen om uit te testen. Ik werk momenteel heel graag met Distress Oxide, Caran d’Ache Neocolor II, Faber Castell Polychromos, Copic alcohomarkers en Tombow Dual Brushes. En voor glitters/shimmer met Finetec watercolor en de Gelly Roll Stardust pennen. Het ‘nadeel’ van werken in een creatieve winkel is, dat je steeds nieuwe producten ziet binnenkomen die je dan natuurlijk ook wel even wil uittesten. In/op/onder elk plekje in ons huis wordt wel iets creatiefs opgeslagen, maar ik hou nou eenmaal van uitproberen en ontdekken in de creatieve wereld.

 

Op welk project ben je het meest trots?

 

Ik ben het meest trots op mijn 2 YouTube live video’s namens hobbyshop-online. Wat was het spannend om dit te doen zonder eigenlijk enige ervaring. Maar wat was het leuk om te zien dat er mensen mee deden en achteraf de resultaten te zien (en ze zijn nog steeds terug te kijken). Maar ook een aantal gehaakte amigurumi knuffels staan nog trots in ons huis. En wanneer gezegd wordt dat een kaartje wel uit de winkel lijkt te komen, voel ik me heel trots.

 

Wat denk je dat de nieuwste trend zal worden? 

 

De creatieve wereld zal steeds blijven veranderen, maar het is vooral afhankelijk van ieders smaak. Er zullen meerdere trends door elkaar heen blijven lopen. DIY is in ieder geval steeds meer aan het groeien (en geeft ook de meeste voldoening), dus ik denk dat daar de meeste trends in gaan komen (bijvoorbeeld het nieuwe Acrylic Stone). 3D-printing zal misschien steeds meer beschikbaar gaan worden voor iedereen. En soms zullen oude technieken misschien wel weer een opleving krijgen (linocut, kaarsen maken etc).

 

Welke tip wil je geven aan nieuwe hobbyisten?

 

Oefen, probeer uit, begin opnieuw, ben tevreden en geniet vooral van het proces! Elke grote kunstenaar is door oefening gegroeid. Niemand kan ineens een marathon lopen, daar is oefening en veel training voor nodig. Test materialen uit, begin met kleine hoeveelheden en ontdek wat voor jou werkt. Elk project kent een ‘lelijke fase’, en soms blijft die fase aanhouden, maar vaak is dat een normale stap in het creatieve proces. Mislukt iets een keer, zie het dan als een heel waardevol leerproces. Vergelijk je niet met anderen; je creëert voor jezelf, voor ontspanning en voor plezier. En heb je tips of hulp nodig, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!