Schattige uiltjes op een stoffen tas DIY

Deze schattige uiltjes op een stoffen tas maakte ik met de textielstiften van Edding. De Edding textielstiften 4600 zijn er in 20 kleuren en daardoor kon ik lekker variëren in kleur. Het ontwerp bracht ik over op de tas met de EZtransfer en in dit blog lees je hoe ik dat precies gedaan heb. Door eerst het sjabloon aan te brengen, was het daarna een kwestie van 'inkleuren'. Hieronder lees en zie je hoe ik deze tas gemaakt heb.

edding-textielstiften-op-stoffen-tas-1

Begin met een ontwerp

Ga eerst op zoek naar een leuk ontwerp. Ik vond deze leuke uiltjes en heb ze op het juiste formaat uitgeprint (met een laserprinter). Daarna bracht ik ze over op de tas met de EZtransfer. De kleine hartjes had ik nog liggen van een ander project en die kwamen nu goed van pas. Door ze over te brengen met de EZtransfer, kon ik ze daarna perfect van vorm inkleuren.

Kleuren maar!

Nu kon ik aan de slag gaan met de Edding textielstiften. Zorg er wel voor dat je een stukje karton onder je werk legt, want anders heb je kans dat de stiften doordrukken op de andere kant van de tas en dat is natuurlijk niet de bedoeling.. Ik gebruikte een stukje karton dat precies in het tasje paste. Het wit van de ogen heb ik overigens ingekleurd met een witte Uniball gelpen en deze is ook geschikt voor textiel. Ik ben begonnen met het overtrekken van de contouren en heb daarna de vlakken ingekleurd. Sommige kleuren hebben de neiging in elkaar over te lopen. Dit voorkom je door heel precies te werken of door een gekleurd stuk eventjes te laten drogen, voordat je verder gaat met de volgende kleur. Hieronder zie je hoe deze tas tot stand is gekomen:

[gallery columns="5" ids="2032,2034,2035,2041,2047,2052,2053,2057,2027,2025"]

De hartjes kleurde ik in met een Uniball rode glitter gelpen die ook geschikt is voor textiel. Na het inkleuren, fixeer je de afbeeldingen door de tas binnenstebuiten te strijken (zonder stoom!), maar let hierbij wel op het materiaal dat je gebruikt hebt. In dit geval heb ik deze katoenen tas best heet gestreken, maar als je een kwetsbaarder materiaal gebruikt, moet je wel even op de temperatuur van je strijkijzer letten. Als de Edding textielstiften gefixeerd zijn, kun je de tas wassen op maar liefst 60°C.

Maak het persoonlijk

De stoffen tas is een verjaardagscadeautje en door de naam van de jarige toe te voegen, maakte ik er een persoonlijk cadeau van. De finishing touch kan ook een leuke spreuk zijn zoals 'Love is in the air'. Ik schreef de naam uit de hand (wel eerst met potlood!), maar je kan deze natuurlijk ook overbrengen met de EZtransfer. Let er dan wel even op dat je de naam in spiegelbeeld uitprint. Als je dan helemaal tevreden bent, is je tasje klaar en staan er 2 schattige uiltjes op een stoffen tas! En bij mij was dit het resultaat, waar ik erg tevreden mee ben: